Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Mindset

Alle kinderen willen graag leren. Jonge kinderen leren eten, staan, lopen, praten. Ze zijn niet bang om fouten te maken en blijven proberen.

We vinden het op De Korenbloem erg belangrijk om kinderen bewust te laten leren, vanuit zelfvertrouwen en een ‘growth mindset’. We leren kinderen dat fouten maken mag en dat je altijd beter kunt worden.

mindset 1

Hoe leren je hersenen?

De kinderen leren over de werking van de hersenen. Hoe leren je hersenen nu eigenlijk? Bijvoorbeeld: door veel te oefenen er verbindingen worden gelegd en hierdoor onthoud je het beter. Door nog meer te oefenen worden deze verbindingen steeds sterker. In onderstaand filmpje wordt het uitgebreid uitgelegd.

Hoe leren je hersenen? https://youtu.be/Fy0ShyXiRss

Je kunt jezelf dus altijd blijven verbeteren en ontwikkelen.

Fixie en Growie

Ook hebben we het in alle groepen over mindset. Met mindset bedoelen we de manier waarop mensen over dingen denken en hoe ze met dingen omgaan. Je kunt denken vanuit een fixed mindset (vaste mindset) en growth mindset (groei mindset). Fixie en Growie helpen ons alles over mindset te begrijpen. Fixie heeft een vaste mindset en Growie heeft een groei mindset. Fixie denkt vaak: “Ik kan het niet”. En Growie denkt: “Ik kan het NOG niet”.

Korenbloem vlog

Klik op de afbeelding voor ons Vlog-kanaal

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.