Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Microsoft Showcaseschool

Hoera! De Korenbloem is een Microsoft Showcase School!

Innoveren, enthousiasmeren en een voorbeeldrol vervullen bij de implementatie van ICT: dat zijn de basis ingrediënten om een Microsoft Showcase School te worden. Op De Korenbloem wordt veel gebruik gemaakt van techniek en ICT, maar altijd met een doel voor ogen. Vanuit een heldere visie wordt ICT ingezet om kinderen weerbaar en wegwijs te maken in de digitale wereld. En daarbij om het onderwijs nóg inspirerender te maken, “de klas de wereld en de wereld de klas in”. Maar ook om kinderen beter te kunnen volgen en daardoor een persoonlijker onderwijsaanbod te kunnen bieden. Of om tijd te besparen en effectiever en efficiënter te werken.

Mogelijkheden genoeg om ICT te gebruiken in de school. Maar hoe maken we dan een keuze? En hoe creëren we de juiste balans tussen computergebruik, schrijven, samenwerken en bewegen? Op De Korenbloem leren we kinderen omgaan met ICT, maar we leren hen ook wanneer je het juist níet gebruikt… We leren de kinderen hart te hebben voor elkaar en juist in deze digitale wereld ruimte te maken voor écht contact.

Een prachtig voorbeeld was het thema ruimtevaart. De kinderen van groep 3-4-5 hebben geleerd over planeten etc. en middels proefjes ervaren hoe het voelt om gewichtloos te zijn. Daarna hebben zij met een green screen foto's bewerkt waardoor het lijkt alsof zij echt in een ruimteraket zweven met André Kuipers. Verder hebben zij de aarde ontdekt vanaf de maan: met een VR-bril konden zij lopen op de maan en onderzoeken hoe de aarde er vanuit de ruimte uitziet.

Door de titel Microsoft Showcase School is De Korenbloem deel geworden van het exclusieve en wereldwijde netwerk van innovatieve scholen binnen Microsoft. In dit internationale netwerk worden kennis en ervaringen gedeeld en wordt samengewerkt aan een stevige (digitale) basis, vanuit passie en visie. Dit alles maakt dat De Korenbloem zich verder kan blijven ontwikkelen, maar ook dat andere scholen kunnen leren van wat hier al tot stand gekomen is.

 

De wereld verandert.

Onze kinderen groeien op in een digitale wereld. Nieuwe vaardigheden als programmeren, coderen en robotiseren duiken op. Peuters en kleuters kunnen al prima omgaan met smartphones en tablets. Mensen zeggen wel eens: “we leiden kinderen op voor beroepen die straks niet meer bestaan en beroepen waarvan we het bestaan nog niet eens kennen”.

Men noemt vaak snel het schrikbeeld van jongeren die alléén nog maar gericht zijn op hun smartphone en nauwelijks nog in het echt met elkaar communiceren. Maar we kunnen er niet omheen dat de digitale wereld sneller verandert dan wij.

Laten wij dan onze kinderen leren omgaan met digitale middelen, zónder elkaar uit het oog te verliezen!

Dat kan alleen als wij onze kinderen leren omgaan met alle nieuwe media. Wij weten dat kinderen gemotiveerd worden als zij mogen werken met iPads, enthousiast als ze zelf mogen ontdekken en geïnspireerd als alles samenkomt tot écht leren. Vaardigheden als samenwerken, communiceren en creatief en kritisch denken worden niet voor niets genoemd als belangrijke, toekomstgerichte vaardigheden.

 

Sterk in je schoenen staan, weten wie je bent, keuzes kunnen maken en in verbinding staan met anderen: daar gaat het om!

Niet meegaan met de tijd is geen optie. Weloverwogen keuzes maken wel.

En daarom is De Korenbloem een Microsoft Showcase School!

 

2019-09-17 13.37.16

Nieuwsbrieven

Klik op onderstaande afbeelding voor onze nieuwsbrieven:

Sociale media

Volg ons voor ons laatste nieuws ook op Facebook.

of op Instagram