Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ónze school

in Putten

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ons onderwijs

Onderwijs dat écht uitdagend is, betekenisvol en inspirerend! Dat is wat we op De Korenbloem graag willen realiseren. Daarom ontwikkelen we thematisch onderwijs bij ons op school. “Leren ín de wereld, in plaats van in een boek.”

Ontdekken, beleven, samen leren!

Naast de basisvakken taal en rekenen, waar we natuurlijk volop aandacht aan besteden en waarvan de resultaten prima op orde zijn, werken we aan het vormgeven van thematisch onderwijs op De Korenbloem. Lees hieronder hoe wij thematisch onderwijs vormgeven! Of bekijk een speciale vlog:  
Bijvoorbeeld die over thema Nederlandthema sprookjes of de vlog over een beleefmuseum
 

Thematisch werken met Blink!

Op De Korenbloem werken we met de methode Blink! Dit is een methode voor geïntegreerd zaakvakonderwijs, waarbij we ook graag onderwerpen als creativiteit, cultuur, filosofie en wereldburgerschap willen integreren. Engels is ook altijd een vast onderdeel van een thema, zo hebben we bijvoorbeeld Engelse prentenboeken bij alle thema's. De methode Blink biedt ons de kaders voor houvast, de leerkrachten geven samen met de kinderen invulling aan de thema's. 

"De klas de wereld in en de wereld de klas in!" 

Waar het kan, betrekken we de leefwereld van de kinderen in onze thema's. Het kan zijn dat we op excursie gaan, de omgeving ontdekken of op onderzoek uitgaan. Maar het kan ook zijn dat we, bijvoorbeeld door middel van ICT, de wereld de klas in halen. 

Enkele mooie voorbeelden: 

  • Voor het thema architectuur zijn de kinderen de wijk in geweest om foto's te maken van verschillende soorten huizen. Zij kwamen erachter dat er hoekwoningen zijn, tussenwoningen, vrijstaande woningen, flats, ... Zelfs een vogelhuisje werd gefotografeerd, hoe mooi is dat! 
  • Met het thema ruimtevaart hebben de kinderen van groep 3-4-5 ervaren hoe het voelt om gewichtloos te zijn. Daarna hebben zij met een green screen foto's bewerkt waardoor het lijkt alsof zij echt in een ruimteraket zweven met André Kuipers! Verder hebben zij de aarde ontdekt vanaf de maan: met een VR-bril konden zij lopen op de maan en onderzoeken hoe de aarde er vanuit de ruimte uitziet. Hartstikke interessant! 
  • Het thema politiek en duurzaamheid heeft in de bovenbouw vorm gekregen door het uitnodigen van lokale politici, maar ook door het Skypen met tweede kamerleden. De klas de wereld in en de wereld de klas in! 

We werken schoolbreed, dat wil zeggen dat alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8, allemaal aan (ongeveer) hetzelfde thema werken. Daardoor ontstaat er veel ruimte om door de hele school heen samen te werken, te ontdekken en te leren. In elke groep wordt uiteraard ook op niveau dieper ingegaan op de thema's en bijv. de onderzoeksvaardigheden. 

Nieuwsbrieven

Klik op onderstaande afbeelding voor onze nieuwsbrieven:

Sociale media

Volg ons voor ons laatste nieuws ook op Facebook.

of op Instagram